Helden Opvang

HeldenOpvang-Banner-baby-in-gras

KINDERDAGVERBLIJF 0-4 jaar

‘Sfeervolle kinderopvang voor helden van 0 tot 4 jaar’

Wie binnenkomt in ons kinderdagverblijf merkt dat onze opvang warm, geborgen en liefdevol is. Dat zie je en dat voel je. Het is licht, fris en straalt rust uit. Er is veel aandacht voor jouw kind. Op de babygroepen werken wij op basis van een visie die geïnspireerd is op het gedachtengoed van Emmi Pikler. We gaan daarbij uit van de kracht van jouw kind. Onze pedagogisch medewerkers bieden jouw kind daarbij de handvatten die het nodig heeft om zichzelf optimaal te ontwikkelen.

 

Bij Helden Opvang ontwikkelt elk kind zich op zijn eigen tempo en leert het kind zijn eerste vaardigheden op het moment dat het daar werkelijk aan toe is. Wij bieden jouw kind de ruimte om te groeien en observeren goed wat het werkelijk nodig heeft. Hierdoor stimuleren we een actieve en zelfstandige houding vanuit de overtuiging dat alles wat jonge kinderen in de eerste jaren over zichzelf en hun omgeving leren van belangrijke invloed is op de rest van hun leven.

 

Daarnaast is bij Helden Opvang alles tot in de details geregeld. Kortom: een fijne omgeving om op te groeien. Kom bij ons kijken!

Hoe ziet een dag eruit

‘Eigen groepen voor groot en klein’

Om goed in te spelen op de behoeften van je kind en om de individuele ontwikkeling goed te begeleiden, hebben we onze opvang in leeftijdsgroepen opgedeeld. Onze groepen hebben vaste pedagogisch medewerkers.

 

Verschillende behoeften

Met deze verdeling spelen we beter in op het verschil in leeftijd en de verschillende behoeften. Elk kind heeft de innerlijke wil om op onderzoek uit te gaan en zo spelenderwijs te leren, ieder in zijn of haar eigen tempo. Deze innerlijke wil zullen wij altijd stimuleren. De ontwikkeling van jouw kind staat immers centraal bij onze opvang. Want de opvang van Helden Opvang gaat verder dan alleen het verzorgen van jouw kind. Bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van jouw kind, dat is ons doel.

 

Ritme van de dag

De dagen bij Helden Opvang zijn ingedeeld volgens een duidelijk ritme. Zo voelt jouw kind zich veilig en vertrouwd. Er zijn vaste momenten om samen te eten en drinken, te slapen, te zingen en om leuke een leerzame activiteiten te ondernemen. Natuurlijk is er ook ruimte om samen binnen en buiten te spelen en de wereld te ontdekken. En, we gaan op sommige locaties met onze kleine helden naar een boerderij in de buurt. Met deze boerderijen hebben wij een hechte samenwerking.

Een baby slaapt en eet nog niet op vaste tijden. Bij Helden Opvang houden wij rekening met het ritme dat jouw kind thuis gewend is. Baby’s volgen hun eigen ritme. Kinderen vanaf 1 jaar krijgen bij ons op diversevestigingen een warme natuurlijke en dagverse lunch, bereid door Moekes Maaltijd. Deze maaltijden zijn gevarieerd, gezond en 100% natuurlijk.

 

‘Een veilige plek’

Wij volgen uiteraard de geldende veiligheidseisen van de GGD. Maar als we het over veiligheid hebben gaat het er natuurlijk met name om dat jouw kind is omringd door goede en fijne pedagogisch medewerkers.

De ontwikkeling van uw kind

‘Ieder kind is uniek’

Onze mensen zijn zorgvuldig geselecteerd, stuk voor stuk gedreven, positief, enthousiast en voelen precies aan wat jouw kind nodig heeft. Onze professionele en betrokken pedagogisch medewerkers spelen op liefdevolle wijze in op de individuele ontwikkeling en behoeftes van jouw kind. Zij zien erop toe dat jouw kind de veiligheid en geborgenheid voelt om zich op een prettige manier te ontwikkelen. Zo creëren we een warme en veilige omgeving waar kinderen samen spelen, ontdekken en plezier maken. Onze pedagogisch medewerkers zijn goed opgeleid en worden voortdurend getraind om jouw kind zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling en ontplooiing. 

Binnen en buiten veel plezier

‘Het is een feest om bij Helden te zijn’

Onze kinderdagverblijven stralen rust en warmte uit. De ruimtes zijn licht, ruim en overzichtelijk met leuke speelhoeken. Voor de kinderen is het echt een feest om bij Helden Opvang te zijn. We spelen graag en als het even kan spelen we buiten. Want buiten daar gebeurt het!

 

De natuur in

Ook gaan we veel op pad. Als het kan lekker de natuur in. Klimmen, rennen, graven of naar beestjes kijken. Helden Opvang maakt er met jouw kind een ontdekkingstocht van. Op sommige vestigingen zien de kleine helden -tijdens de wekelijkse bezoekjes aan de boerderij- waar onze dagelijkse voeding vandaan komt en maken zij kennis met alles wat groeit, bloeit en leeft op een boerderij. Elk bezoekje is opnieuw een avontuur.